„SLEEP“ - СЪН - "NIGHT" - НОЩ

4 юни 2020
„SLEEP“ - СЪН  - "NIGHT" - НОЩ

SLEEP- СЪН  - "NIGHT - НОЩ

 

 

Функция, която е има във всички климатици, но повечето потребители не знаят как работи.

 

 

 

            Функция “SLEEP”  - "NIGHT" е екстра, която е има почети всички съвременни климатици. Повечето потребители не я използват, защото не знаят нейното приложение.Различните марки ползват различно нименование на тази благина - "SLEEP" - "NIGHT".
 
Тази екстра е достъпна само в режими Охлаждане, Отопление, Изсушаване.
Естествено всяка марка използва различни алгоритми и имена на тази екстра ,но принципа на работа е 
еднакъв, а именно:
 
 
На ОТОПЛЕНИЕ „SLEEP - "NIGHT“ режим работи по следния начин:
При зададена температура от примерно 25 градуса, след първия час на работа, температурата автоматично се понижава с 1° C, след втория час – с още 1° и така повечето климатици достигат до 4 градуса надолу. При достигане на крайната температура климатика само подържат температурата. Всичко това води до по-добър сън ,икономия на електро енергия и по-ниски нива на шум.
 
 
 
Много потребители си мислят, че 24 градуса в режим на отопление са равни на 24 градуса в режим на охлаждане

Това води до доста грешна тенденция, при която хората поддържат много ниска температура в стаята през лятото, за да им е по-студено. Това може да е опасно за здравето и да доведе до настинка или мускулни схващания. Препоръчителните температури за лятото в режим на охлаждане са между 25 и 26 градуса. Не трябва да има резки температурни разлики между външната и вътрешната температура, това може да е особено опасно за хората със сърдечни заболявания. 
 
С активирането на “Sleep - "NIGHT” режим през лятото на зададена моментна температура от 25 градуса, същата автоматично се покачва с  1° C, след втория час – с още 1° , а след това отново само се подържа достигнатата температура.
По този начин вие си създавате комфортна  среда докато спите.
 
 
 
 
Както разбрахте “Sleep” - "NIGHT" режима е една страхотна екстра на вашия климатик, която освен ,че ще направи сънят ви по-качествен, ще намали и сметката ви за ток.
Освен в сайта ни може да ни следвате и във Facebook страницата ни:
 
https://www.facebook.com/KostaClimaPlovdiv/ ,
 
тук също ще намери интересни статии и атрактивни промоции .
 

Нашите препоръки за най-икономично ползване на климатика през лятото

прочети още

Не подценявайте избора на климатик.Тук ще прочетете нашите ценни съвети към ВАС.Ако имамте други не се колебайте ,а ни се обадете.

прочети още

Въздухопречиствател вече не е екстра , а необходимост. Не оставяйте здравето си на заден план.

прочети още