Често задавани въпроси (FAQ)

?
Климатикът не работи.

Проверете батериите на дистанционното и дали климатикът е включен в захранващата мрежа. Също така проверете за изгорял предпазител и зададеният режим на работа.

?
До какво води липсата на профилактика?

Когато се пренебрегва правенето на профилактиката първо губим ефективността на климатика, второ непочистените силно замърсени климатици изразходват повече енергия.

?
Колко често се чистят филтрите на климатика?

Препоръчва се поне 2 пъти в месеца да се почистват прахосъбиращите филтри на вътрешното тяло, но колкото по-често го правим, толкова по-добре за самата машина.

?
Колко често се прави профилактика??

За да работи един климатик безпроблемно и дългосрочно е необходимо технически обслужване веднъж годишно.

?
Защо се е необходимо да правим профилактика на климатика си?

Профилактиката се извършва с цел подобряване на ефективността на климатика след експлоатацията си в двата режима на работа и води до намаляване разхода на енергия.

?
Какво включва профилактиката на климатик?
  1. Преглед и почистване на вътрешно тяло на климатика.
  2. Преглед на външното тяло на климатика.
  3. Измерването на работното налягане и температура на изпарение на фреона.
  4. Почистване на филтърната секция
  5. Проверка на електрическите връзки.
  6. Преглед и почистване на дренажната система

Периодичната профилактика спасява Вашия климатик от сериозни повреди и удължава живота му.

?
Необичайна миризма.

Проверете филтрите на климатика под предния капак на вътрешното тяло. Те трябва да се мият през 2 седмици с течаща вода. Важно, филтрите имат определен период на действие.

?
Шум в климатика

В следствие на продължителната работа на климатика и повишаване на температурата, пластмасовите части се разширяват, което води до пукане.

?
Кога задължително трябва да поискате оглед?
  1. Нестандартно помещение-Огледът е задължителен в помещения със сложна форма- П или Г-образни, при наличие на колони или други интериорни елементи, които биха затруднили въздушния поток на климатика.
  2. Липсва достъп за монтаж-Оглед се налага и когато няма достъп за монтаж на външното тяло. Това обикновено се случва при липса на прозорци на стената, на която ще се монтира, когато жилището е на последен етаж и има скосени тавани и т.н. В тези случаи е важно да се прецени как ще протече монтажът- със стълби отвън или ще е необходимо да се наеме специализиран транспорт- автовишка, което би оскъпило услугата. Ако това не е уточнено до деня на монтажа е много вероятно той да бъде отложен, поради липса на достъп до мястото, където трябва да се монтира външното тяло. А това ненужно ще забави монтирането на климатика.
  3. Голямо помещение-Препоръчително е да се извърши оглед и когато става дума за много големи помещения- търговски площи, складове, заведения. При посещението на място най-лесно може да се прецени каква мощност е необходима за климатизацията на помещението и броят и видът на климатизаторите, необходими за целта
Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас