Фреон R32 – грижа за околната среда

10 август 2020
Фреон R32 – грижа за околната среда

 

                 Фреон R32 се използва  от доста години ,като той е една от съставките на старият фреон R410A, а преди няколко години бе подобрен и пуснат на пазара като самостоятелен фреон.

 

                 R32 бързо се наложи и постепенно тотално изтласка R410A от пазара, защото е по-балансиран и  по-екологично чист от него.

 

                Първият модел представен в Европа през далечната 2014 година зареждан с новия газ е Ururu Sarara на марката DAIKIN. През 2020 година вече почети всички климатици са с фреон R32.

 

                 R32 е слабо запалим, но с доста по-висока енергийна ефективност и с 68% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP) от досега използвания R410A.

 

 

 

               Новият фреон има и някои недостатъци, но те в никакъв случай не са свързани е неговите работни показатели, а са в следствие на това, че R32 е слабо запалим газ и при работата с него се изисква употребата на някои по-специфични инструменти (манометри със скала за R32, детектор за течове при монтаж на външното тяло в закрито помещение, машина за събиране на фреон сертифицирана за R32). Тези недостатъци, ако изобщо могат да се класифицират като такива, засягат само фирмите извършващи монтажа на системите, които трябва да си осигурят необходимото оборудване. Потребителят единствено печели от тази смяна.

 

 

              Естествено ние от Коста Клима използваме всички най-нови технологии в монтажа на  климатичната техника и сме готови да отговорим и на най-големите изисквания.

 

 


          Факти при използването на R32 вместо R410A:

 

1.Потенциалът на глобално затопляне (ПГЗ) на R32 е 675 в сравнение с 2087.5 на сместа R410A, или повече от три пъти по-нисък.

 

2. Поради по-добрите топлотехнически показатели на R32, климатизатори с една и съща мощност се зареждат с около 30 % по-малко хладилен агент в сравнение с моделите с R410A.

 

3. Климатизаторите с R32 поради по-добрите му характеристики са по-висок енергиен клас, т. е. отдавайки едни и същи мощности като тези с R410A, консумират по-малко електроенергия.

 

 

 

Разгледайте нашите горещи предложения с фреон R32:

https://kostaclima.com/goreshti-predlozeniia.html

 

Екологично, ефективно, икономично.

прочети още

Имате климатик на над 10 години. Сега е момента да го смените с нов.

прочети още

Нашите препоръки за най-икономично ползване на климатика през лятото

прочети още