Как да плащаме по-малко за ток през зимата?

4 януари 2021
Как да плащаме по-малко за ток през зимата?

Можем ли с нови уреди да спестим от сметката за ток? Според екипа на Коста Клима това е напълно възможно, стига да знаем как правилно да ги използваме за да може сметката ни за електричество наистина да e нормална.

Отоплението с всякакви видове духалки доказано излиза най-скъпо, но ако имате хубав инверторен климатик, който да е с подходяща големина за да отоплява спокойно помещението ще се радвате на "хубави" сметки за електричество. Със сигурност един нов инверторен климатик, успява да спести около 40-50% от сметката.

 

 

Най-честата грешка, която допускат потребителите при работата с климатик е да се приберат вкъщи ,когато е  студено, тогава да пуснат климатика на 28-30 градуса, с цел да стопли по-бързо , тогава климатикът работи на максимална мощност.В такъв режим той потреблява повече ток, работи доста шумно и ще минат доста часове докато достигне желаната температура и мине в икономичен режим, който само да поддържа температурата. Верният ход е да настроим климатика на по-ниска температура и през целия отоплителен сезон климатика да не се изключва.Така ще получим най-голям комфорт за най-ниска цена.

Ако намалим само с един градус температурата вкъщи, това веднага ще смъкне сметката ни за ток надолу с около 10 %.

Ние от Коста Клима Ви съветваме редовно да почиствате филтрите и когато ви няма да не спирате климатиците,а само да намалчте градусите за да не изстиват помещенията.

Много потребители си мислят , че с един климатик може да стоплят цял апартамент или етаж от къща. В такива случаи климатиците трудно достига желаните температури и харчат доста повече електроенергия. За да получите максимален комфорт и равномерна температура трябва да имате  отопление във всяко отделно помещение.

 

Тук може да разгледате горещи предложения на климатици за вашият дом и офис.

 


Същото се отнася и за конвекторите, които обаче харчат повече ток. Един конвектор, който успява прецизно да следи температурата в стаята, става икономичен, когато успее да достигне желаните от нас градуси. Той се изключва и когато изстине помещението, се включва пак. Хубаво е ако се отоплявате с конвектори е да купувате уреди с електронен термостат ,защото той е доста по точен от механичният.

 

 

При правилно сметнати параметри за необходима мощност за отоплението, нагревателите ще работят не повече от 1/3 от денонощието и ще поддържат комфортна температура.

 

Тук може да разгледате промоционални конвектори за вашият дом и офис.

 

Масово хората пренебрегват избора на бойлер, а не трябва, защото това е един от уредите, който може да използва  най-много електроенергия. Избора на бойлер е от изключителна важност, но е и добре да знаем как да го настроим. Например ако използваме бойлер и нагласим таймер, който да се включва нощем, резултатът е - 15 процента по-малко консумация. Много бойлери имат вече опция за управление от разстояние. Когато ви няма вкъщи 2-3 или повече дни не е необходимо той да стой включен, можете да го пуснете непосредственно преди да се приберете, по този начин също ще намалите консумацията.

 

Тук може да разгледате промоционални бойлери за вашият дом и офис.

 

Отоплението на дома и на водата са най-трудни и важни за това е добре да внимаваме какви уреди купуваме.Тези уреди носят между 60-80 % от сметка за електричество на всеки дом. Добрата инвестиция сега се изплаща във времето.

Коста Клима предлага на своите клиенти голям избор на климатици, конвектори и бойлери от водещи производители.

Заповядайте в нашият ШОУРУМ и заедно с консултантите ни  ще изберете най-подходящият уред за вас.

 

 

Екологично, ефективно, икономично.

прочети още

Имате климатик на над 10 години. Сега е момента да го смените с нов.

прочети още

Нашите препоръки за най-икономично ползване на климатика през лятото

прочети още