Как да плащаме по-малко за ток през зимата?

4 януари 2021
Как да плащаме по-малко за ток през зимата?

Можем ли с нови уреди да спестим от сметката за ток? Според екипа на Коста Клима това е напълно възможно, стига да знаем как правилно да ги използваме за да може сметката ни за електричество наистина да нормална.

Отоплението с всякакви видове духалки доказано излиза най-скъпо, но ако имате хубав климатик, който да е с подходяща големина за да отоплява спокойно помещението ще се радвате на "хубави" сметки за електричество. Със сигурност един нов инверторен климатик, успява да спести около 40-45% от сметката.

 

 

Най-честата грешка, която допускат потребителите при работата с климатик е да се приберат вкъщи на студено, да го пуснат на 28-30 градуса, с цел да стопли бързо , тогава климатикът работи на максимална мощност, което не му позволява да мине в икономичен режим, който само да поддържа температурата. Верният ход е да настроим климатика на по-ниска температура и през целия отоплителен сезон климатика да не се изключва.Така ще получим най-голям комфорт за най-ниска цена.

Ако намалим само с един градус температурата вкъщи, това веднага ще смъкне сметката ни за ток надолу с 10 %.

Редовно почиствайте филтрите и когато ви няма не спирайте климатиците,а само намалете градусите за да не изстиват помещенията.

Много потребители си мислят , че с един климатик може да стоплят цял апартамент. В такива случаи климатика трудно достига желаните температури и харчи доста повече електроенергия. За да получите максимален комфорт и равномерна температура трябва да имате  отопление във всяко отделно помещение.

 

Тук може да разгледате горещи предложения на климатици за вашият дом и офис.

 


Същото се отнася и за конвекторите, които обаче харчат повече ток. Един конвектор, който успява прецизно да следи температурата в стаята, става икономичен, когато успее да достигне желаните от нас градуси. Той се изключва и когато изстине помещението, се включва пак. Хубаво е ако се отоплявате с конвектори е да купувате уреди с електронен термостат ,защото той е доста по точен от механичният.

 

 

При правилно сметнати параметри за необходима мощност за отоплението, нагревателите ще работят не повече от 1/3 от денонощието и ще поддържат комфортна температура.

 

Тук може да разгледате промоционални конвектори за вашият дом и офис.

 

Масово хората пренебрегват избора на бойлер, а не трябва, защото това е един от уредите, който може да използва  най-много електроенергия. Избора на бойлер е от изключителна важност, но е и добре да знаем как да го настроим. Например ако използваме бойлер и нагласим таймер, който да се включва нощем, резултатът е - 15 процента по-малко консумация. Много бойлери имат вече опция за управление от разстояние. Когато ви няма вкъщи 2-3 или повече дни не е необходимо той да стой включен, можете да го пуснете непосредственно преди да се приберете, по този начин също ще намалите консумацията.

 

Тук може да разгледате промоционални бойлери за вашият дом и офис.

 

Отоплението на дома и на водата са най-трудни и важни за това е добре да внимаваме какво купуваме.Тези уреди носят между 60-80 % от сметка за електричество на всеки дом. Добрата инвестиция сега се изплаща във времето.

Коста Клима предлага на своите клиенти голям избор на климатици, конвектори и бойлери от водещи производители.

Заповядайте в нашият ШОУРУМ и заедно с консултантите ни  ще изберете най-подходящият уред за вас.

 

 

Въздухопречиствател вече не е екстра , а необходимост. Не оставяйте здравето си на заден план.

прочети още

Прекалената влажност влияе не само на сградата,но и на вашето здраве.

прочети още

Искате ли комфорт и ниски сметки за ток?

прочети още

Дишай свободно с КОСТА КЛИМА!!!!!

прочети още

Голямата крачка към по - чист свят.

прочети още

Перфектният избор за дома и офиса

прочети още

Колкото повече толкова по - добре.Когато SEER и SCOP растат,тогава сметките за ток падат.

прочети още

Функция, която е има във всички климатици, но повечето потребители не знаят как работи.

прочети още
Mitsubishi Electric
27 май 2020

През годините Mitsubishi Electric се превърна в синоним на високо качество и надеждност.

прочети още

Нашите препоръки за най-икономично ползване на климатика през лятото

прочети още

Имате климатик на над 10 години. Сега е момента да го смените с нов.

прочети още

Обектите на Коста Клима работят с нормално работно време!

прочети още

Профилактиката на климатик ще удължи неговия живот.  

прочети още

GREE върха на климатичните технологии!

прочети още

Не подценявайте избора на климатик.Тук ще прочетете нашите ценни съвети към ВАС.Ако имамте други не се колебайте ,а ни се обадете.

прочети още