Въздухопречиствател що е то?

25 януари 2021
Въздухопречиствател що е то?

Знаете ли, че  България ежегодно попада на първи места в класацията за страни в ЕС с най-мръсен въздух. Тази страшна статистика е резултат от всички вредни вещества, които се съдържат във въздуха, който дишаме, като основни негови замърсители са автомобилите и отоплението на твърдо гориво.

 

 

 

 

 

 

 Високата концентрация на фини прахови частици е причина номер едно за високите нива на белодробни заболявания в страната.

За 24 часа през дробовете ни преминават около 10 000 литра въздух.

Замисля ли сте се с какво качество е той?

Има и данни които са още по-лоши, а именно откритието, че въздухът в затворените помещения може да бъде с 50% по-токсичен от този навън! Може да Ви се стори странно, но има причина това да е така. Въпреки че се препоръчва редовно да се проветрява, не всеки го прави. В дома основна причина за лошия въздух е липсата на циркулация, казано по друг начин въздухът не се сменя. А в същото време в него непрекъснато се натрупват остатъци от полени, прах, фини прахови частици, изпарения от битовата химия и козметичните продукти. Както и животински косми, спори и акари. Всички на свой ред могат да предизвикат алергия

Може да направите много неща за да подобрите въздуха у дома:

  • Може да намалите употребата на химични препарати в дома си.

  • Може да започнете да проветрявате по-често.

  • Може да спрете да сушите дрехите си в стаята си.

  • Може да започнете да сменяте спалното бельо по-често.

  • Може да закупите влагоуловител , за да намалите влажността в дома си.

  • Може да започнете да чистите филтрите на климатика си по-често.

  • Може да сложите зелени стайни цветя по стаите си.

  • Може да почиствате по-редовно с парочистачка.

 

Всички тези неща несъмнено ще подобрят качеството на въздуха в дома Ви, но няма да решат проблема нацяло.

 

Най-ефективното и цялостно решение остава въздухопречиствателя. Повечето модели са мобилни и лесно може да ги местите от стая в стая, а резултатите са впечатляващи. Има много предимства за здравето от използването на добър пречиствател на въздуха в дома ви, тъй като те определено могат да облекчат алергиите и други респираторни проблеми

Хората са доволни и са на мнение, че има коренна промяна в това как усещат въздуха в стаята. „Става като планински“. Това е така, защото например моделът на GREE – GCF350 има 4 степенна филтрираща система, която пречиства 99.97%,  като освен това освежава въздуха.

 

 

Освен нещата, които не виждате във въздуха плюсът на това да използвате пречистващ уред е това, че той намалява нуждата от бърсане на прах и поглъща и животинските косми.

Освен това с въздухопречиствателят може да контролира нежеланите миризми в дома Ви като пушек, остатъчни миризми от готвенето, миризми от домашни любимци (особено подходящ за миризмите от котешки тоалетни), миризми от кофи за боклук и други

 

ДИШАЙ СВОБОТНО С ВЪЗДУХОПРЕЧИСТВАТЕЛ ОТ КОСТА КЛИМА!!!

Нашите препоръки за най-икономично ползване на климатика през лятото

прочети още

Не подценявайте избора на климатик.Тук ще прочетете нашите ценни съвети към ВАС.Ако имамте други не се колебайте ,а ни се обадете.

прочети още

Прекалената влажност влияе не само на сградата,но и на вашето здраве.

прочети още